Events & Blogs

 1. KEMPEN WATSONS #GETACTIVE ~ IOI CITY MALL

  Watsons kembali dengan kempen #GETACTIVE kali ini yang telah diadakan di pusat membeli belah IOI City Mall Putrajaya.

  amaxMALL sekali lagi telah diberi peluang untuk turut serta dalam menjayakan kempen ini.

  Rakan vendor kami seperti Norah Wax, Nu Skin, SkinKare, Norrich dan Herbacin juga telah bekerjasama untuk mempromosikan produk produk yang sedia ada dengan memberi diskaun yang menarik.

  Pelbagai aktiviti kecergasan dan program sampingan lain telah diadakan bagi mempromosikan kempen tersebut.

  Kempen yang berlangsung dari 2hb ke 6hb November 2018  ini telah mendapat sambutan yang amat menggalakan dari pengunjung. Produk produk amaxMALL turut mendapat sokongan dari orang ramai, dengan mengadakan promosi ini amaxMALL berharap Watsons akan dapat meneruskan lagi pada masa yang akan datang dengan skala yang lebih besar lagi.

  Festival ini merupakan salah satu inisiatif daripada kempen kesihatan Watsons untuk terus menyokong gaya hidup sihat dalam kehidupan harian.

  Jangan lupa layari www.amaxmall.com dan untuk produk kecantikan dari amaxMALL sila layari Watsons online store untuk produk kecantikan dan dapatkan lebih banyak diskaun terhebat !

  Read more »
 2. KEMPEN WATSONS #GETACTIVE ~ SETIA ALAM

  Cukup meriah suasana di Festival Watsons #GetActive 2018 yang telah diadakan di pekarangan Pusat Konvensyen Setia City, Shah Alam pada 27th October yang lalu.

  Seawal jam 6 pagi warga kerja amaxMALL telah pun berada di sana untuk  turut sama menyertai acara ini dengan membuka gerai untuk mempromosikan produk produk dari vendor kami seperti Makayla, Lovera, Skinkare dan Modgear.

  Tujuan amaxMALL menyertai acara ini ialah untuk mempromosikan amaxMALL serta produk produk kecantikan kami yang telah pun berada di atas talian membeli belah Watsons sekitar Oktober yang lalu.

  Program bermula 6 pagi hingga 11 malam itu turut menyediakan pelbagai aktiviti menarik antaranya penyediaan sajian sihat, tutorial mekap, dandanan rambut oleh pakar rambut serta aktiviti kecergasan sesuai dengan tema yang diadakan.

  Kempen Watsons #GETACTIVE ini bertujuan menggalakkan gaya hidup sihat rakyat Malaysia melalui latihan kecergasan yang menyeronokkan disamping mempromosikan Watsons sebagai tempat membeli-belah produk kesihatan dan kecantikan yang ideal.

  Read more »
 3. SACC MALL WEDDING FAIR 2018

  SACC Mall Wedding Fair yang telah diadakan pada 1 Oktober sehingga 18 Oktober 2018 di Atrium, SACC Mall telah berlangsung dengan meriahnya.

  Pelbagai aktiviti telah diadakan di pentas utama sempena SACC Mall Wedding Fair 2018 yang telah dibawakan oleh Jedan Collections & SACC Mall.

  amaxMALL turut sama menyertai acara ini dengan mempromosikan produk produk kecantikan dari beberapa vendor seperti ZV Beauty, Norah Wax, Skinkare, Norri dan Niqa Hijab Wash.

  Selain daripada pameran butik pengantin yang boleh di lawati, terdapat juga aktiviti menarik yang telah disediakan oleh pihak penganjur. Di antaranya, pertunjukan busana pengantin terkini, pertandingan seri pengantin, pertandingan solekan dari jurusolek pengantin, persembahan artis dan pelbagai lagi.

  Turut hadir pada majlis perasmian pada hari itu ialah Pn Masdiana Muhamad (Isteri kepada YB Amirudin Shari Menteri Besar Selangor dan Datin Dr Nik Sarina Hashim CEO amaxMALL yang telah menyampaikan hadiah untuk Kategori Solekan Terbaik.

  Read more »
 4. Halal Malaysia (Halfest) Giant 2018

  Halfest Giant 2018 yang telah diadakan pada 26hb September 2018 hingga 30hb September 2018 dianjurkan oleh pengendali pasar raya besar Giant, GCH Retail (Malaysia) Sdn Bhd bersama dengan Shapers Malaysia Sdn Bhd.

  Halfest Giant 2018 yang berlangsung di Pusat Pameran Mines (MIECC), Seri Kembangan itu telah mendapat sambutan yang amat menggalakan dari orang ramai.

  Ini merupakan tahun yang kedua amaxMALL menyertai acara Halfest 2018.

  Lebih menarik lagi, menerusi Halfest Giant 2018 ini, para pengunjung turut berpeluang mendapatkan pelbagai barangan dengan harga yang murah dan berpatutan dari booth amaxMALL. Seramai 20 vendor dari amaxMALL yang terlibat seperti Le Factor, Avia Co, Norah Wax, Skinkare, Lovera, My Lesung, Slim Mee, Miss Miss, Serunding Haji Wan, Elzha Kek Lapis, Hazel Pop Corn dan ramai lagi.

  Pada masa akan datang, amaxMALL berharap lebih ramai lagi vendor akan menyertai acara Halfest ini kerana secara tidak langsung ia dapat memperkenalkan produk produk mereka dengan lebih dekat lagi kepada para pengunjung.

  Read more »
 5. JUALAN HARI MERDEKA ~ amaxMALL POP UP STORE

  amaxMALL telah mengadakan jualan merdeka sempena menyambut Hari Kemerdekaan ke 61 pada 1hb September dan 2hb September 2018.

  Pelbagai tawaran menarik telah diadakan dan kami juga telah menjemput vendor vendor kami seperti Kak KM dan Abg Don atau dikenali ramai sebagai “Abang Gincu” untuk turun padang bagi memeriahkan lagi acara ini.

  Selain itu vendor vendor amaxMALL turut terlibat dengan mengadakan promosi bagi produk produk mereka iaitu Norrich, Auntie Hazel Popcorn, Precious Pop Corn, Herbacin, Gramps, Nur Asia dan ramai lagi.

  Orang ramai yang hadir turut mengambil peluang bergambar bersama Kak KM, rata rata mereka adalah peminat Kak KM yang sering mengikuti perkembangan beliau melalui media sosial.

  Jualan Merdeka ini akan dijadikan acara tahunan amaxMALL sebagai usaha untuk memberikan khidmat terus kepada pelanggan seterusnya ia memberi peluang vendor untuk mempromosikan produk mereka.

  Read more »
 6. Sidang Media - Malaysia Fashion & Business Mission to Sidang New York

  Pada 31hb Julai 2018, Peniagawati telah mengadakan Sidang Media Malaysia Fashion & Business Mission to New York.

  Buat julung kalinya amaxMALL telah menjadi penaja utama untuk "Malaysia Fashion & Business Mission to New York 2018" anjuran Peniagawati.

  Sidang media ini bertujuan untuk memaklumkan perkembangan terkini tentang penganjuran misi dagangan ini, sekaligus memperkenalkan barisan para pereka fesyen, rakan-rakan strategik dan para penaja.

  Peniagawati juga telah mendapat kerjasama daripada beberapa pihak termasuk Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE), Kementerian Pelancongan, Seni & Budaya Malaysia (MOTAC) dan Sarawak Tourism Board (STB) yang di dalam misi ini bagi membantu usahawan-usahawan dalam usaha untuk menerokai pasaran Amerika Syarikat.

  Acara kemuncak dalam misi ini adalah Malaysia Day - Couture Fashion Week New York (“CFWNY”) yang berlangsung di Crowne Plaza Hotel Times Square, New York City, Amerika Syarikat pada 7 September 2018 yang menampilkan beberapa pereka fesyen terkenal dari Malaysia seperti Fazura, Vie Shantie, Erma Fatima, Fiziwoo, Rizman Ruzaini, Datin Sharifah Shawati dan lain-lain.

  Read more »
 7. Majlis Pembukaan Rasmi amaxMall Pop Up Store

  Majlis Perasmian amaxMall Pop Up Store telah diadakan pada 27hb Julai 2018 bertempat di tingkat bawah pejabat amaxMall.

  Majlis perasmian telah disempurnakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif amaxMall Sdn Bhd, Datin Dr. Nik Sarina Hashim.

  Selain daripada pembelian atas talian , amaxMALL kini memperkenalkan konsep Kedai Fizikal iaitu amaxMALL Pop Up Store di mana orang ramai boleh membeli produk secara terus di amaxMALL Pop Up Store.

  Lebih menarik lagi, sempena dengan pembukaan kedai tersebut, amaxMall turut bekerjasama dengan beberapa selebriti terkenal seperti Maria Tunku Sabri, Sharifah Shahora, Kenchana Devi dan Faezah Elai dan Kak KM untuk turut memasarkan produk keluaran mereka.

  Pelanggan bukan sahaja dapat menikmati aktiviti membeli belah secara atas talian malah mereka juga boleh berkunjung ke kedai fizikal ini.

  Read more »
 8. Selangkah maju amaxMALL bersama SIRIM membimbing & memperkasakan usahawan PKS!

  Amaxmall Sdn. Bhd. sekali lagi mengorak langkah ke hadapan demi membimbing para usahawannya yang berdaftar dalam program pembangunan usahawan. Bersama SIRIM (M) Bhd., amaxMALL telah menyediakan sessi latihan selama 2 hari bertajuk - Pemerkasaan Usahawanan melalui Teknologi Reka Bentuk Pembungkusan, Penjenamaan & Peningkatan Kualiti Produk.

  Dari 2-3hb Mei, 2018 bertempat di Bengkel Biz Transformation SIRIM, Shah Alam, seramai 25 usahawan PKS yang berdaftar bersama amaxMALL telah menghadiri program khas tersebut. Matlamat program pada hari  pertama adalah untuk meningkatkan pengetahuan dan kemahiran usahawan tentang inovasi produk, kepentingan penjenamaan, strategi penting dalam pembinaa

  Read more »
 9. Jom Masuk Giant!

  Berita Baik Untuk para Usahawan Semua! 

  Jika amaxMALL dapat menunjukan dan membantu setiap usahawan bagaimana cara mudah & cepat untuk memasarkan produk-produk melalui pasaraya Giant dan pasaraya tempatan yang lain,…adakah anda berminat?

  Selain dijual atas talian, pemilik produk jenama Aeno, Nazia Mustafar merupakan salah seorang dikalangan usahawan dari kumpulan pertama yang berjaya memasarkan produk secara offline di pasaraya Giant. - hanya melalui amaxMALL. 

  Usahawan Terpilih Puan Normi Ramli, mempromosikan produk dodol 'Opah Yang' di Hari Pembukaan Giant, Falim

  Ketua Eksekutif amaxMALL, Datin Dr. Nik Sarina Hashim, berserta CEO GCH Retail (Malaysia) Sdn Bhd, Mr.Pierre-Olivier Deplanck & Timbalan Ketua Setiausaha KPDNKK, Datuk Basaruddin Sadali bersama kumpulan pertama Usahawan Terpilih yang berjaya memasarkan produk mereka di pasaraya Giant.

  Read more »
 10. Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) dengan GCH Retail (Malaysia) Sdn. Bhd. sempena pelancaran pembukaan Giant Falim.

  Kolaborasi diantara amaxMALL & GCH Retail (M). - Giant Hypermarket

  Sebuah platform e-dagang milik penuh rakyat Malaysia, amaxMALL akan membantu memasarkan produk jenama tempatan secara dalam dan luar talian - (online dan offline).

  Amaxmall, platform e-dagang, milik Asiaspace Sdn Bhd, memilih pasar raya Giant untuk memasarkan produk perusahaan kecil dan sederhana (PKS) secara luar talian di peringkat permulaan.

  Ketua Pegawai Eksekutif amaxMALL, Datin Dr. Nik Sarina Hashim berkata, semua produk amaxMALL yang terdiri daripada makanan, kesihatan & kecantikan, fesyen, teknologi dan produk untuk ibu dan kanak-kanak, boleh dilihat dan dibeli dari laman sesawang www.amaxmall.com.

  Menurut beliau, berbeza dengan platform dalam talian yang lain, amaxMALL turut menyediakan peluang kepada pengusaha untuk menerokai dan memanfaatkan pasaran di pasaraya Giant.

  “Sebagai permulaan, produk 13 pengusaha kecil dan sederhana (PKS) mula ditawarkan di pasaraya Giant Falim dan menjelang hujung bulan ini, produk mereka boleh didapati di 29 pasaraya Giant di Wilayah Persekutuan dan Kuala Lumpur,” katanya ketika berucap pada majlis menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan GCH Retail (Malaysia) Sdn. Bhd. sempena pelancaran pembukaan Giant Falim di sini, hari ini.

  Pelancaran pasaraya Giant kelima di Ipoh dan ke 74 di seluruh Malaysia itu disempurnakan Timbalan Ketua Setiausaha Kementerian Perdagangan Dalam Negeri (KPDNKK), Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Basaruddin Sadali.

  Read more »
Page