Events & Blogs

 1. amaxMALL DONATES RM100,000 TO LUNG FOUNDATION TO HELP RECOVERING LUNG DISEASE PATIENTS

  In another heart-warming example of the generosity of Malaysians to their fellow countrymen in times of need, Asiaspace via amaxMALL has donated RM100,000 to the Lung Foundation of Malaysia (LFM) for its work in sourcing essential equipment for recovering lung diseases and Covid-19 patients.

  Asiaspace Sdn Bhd, the owners of amaxMALL, made the donation at a simple ceremony held on 12th August 2020 at amaxMALL store in Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur.

  Read more »
 2. amaxMALL, Angkasa meterai MoA luaskan produk koperasi ke Singapura

  PETALING JAYA, 17 Julai 2020.

  Alhamdulillah, Amaxmall Sdn Bhd mengorak satu langkah lagi ke hadapan dengan memeterai Memorandum Perjanjian (MoA) dengan Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Bhd (Angkasa) untuk meluaskan akses pemasaran produk koperasi di Singapura.

  Read more »
 3. amaxMALL x FC Beauty Rangers Road Tour di AEON Wellness Kulim Central, Kedah

  Pada minggu lepas, telah berlangsungnya amaxMALL x Forest Colour (FC) Beauty Rangers Road Tour di AEON Wellness Kulim Central, Kedah selama dua hari iaitu hari Sabtu dan Ahad (29 Feb dan 1 Mac 2020). Program ini bermula pada jam 2 petang sehingga 7 malam dan telah mendapat sambutan dengan begitu meriah sekali!

  Read more »
 4. amaxMALL dan ANGKASA

  Pada bulan November dan Disember 2019, Cik Ainordiana, Ketua Bahagian Jualan amaxMALL telah banyak merantau ke selatan, utara dan nun jauh hingga ke negeri di bawah bayu, Sabah. Tujuan? Memberi latihan kepada peserta-peserta daripada pelbagai koperasi di Malaysia yang ingin melebarkan sayap mereka dalam penghasilan produk-produk mereka sendiri. Siri latihan ini telah dibawa kepada koperasi-koperasi di Malaysia oleh koperasi apex iaitu ANGKASA. amaxMALL mengucapkan terima kasih kepada ANGKASA kerana mempunyai keyakinan terhadap amaxMALL untuk membawa produk-produk koperasi ke pasaraya-pasaraya Giant di Malaysia dan juga sebagai salah seorang tenaga pelatih untuk memantapkan lagi produk-produk koperasi tanahair.

  Read more »
 5. AMAXMALL KINI DI AEON WELLNESS

  Pada bulan Oktober 2019, amaxMALL melangkah ke hadapan lagi dengan membawa dua produk solekan ke AEON Wellness. Forest Colour Cosmetics and 4U2 Cosmetics kini menduduki kaunter-kaunter mereka sendiri di 12 cawangan AEON Wellness setakat Disember 2019. Cawangan-cawangan tersebut adalah di AU2 Setiawangsa Kuala Lumpur, Bukit Mertajam P.Pinang, Kota Bharu Kelantan, Bandar Dato’ Onn JB, Danga Bay JB, Palm Mall Seremban, Kulim Central Kedah, Dataran Pahlawan Melaka, KL Gateway Kuala Lumpur, Taiping Perak, Taiping Mall Perak dan Klebang Perak.

  amaxMALL amat berbangga dapat menengahkan produk-produk kosmetik terutama kosmetik tempatan dengan lebih jauh lagi di cawangan-cawangan AEON Wellness yang mempunyai look and feel yang amat menarik. Tidak sabar kami untuk pelancaran semula produk Forest Colour tidak lama lagi dan juga video Forest Colour yang bertemakan pokok-pokok dan kehijauan, sejajar dengan kandungan produknya yang mempunyai plant extract, anti-ageing dan collagen.

  Kaunter Forest Colour di Klebang Perak.

  Kaunter Forest Colour di Klebang Perak.

  Read more »
 6. amaxMALL di NICE 2019

  Datin Dr. Nik Sarina Hashim, Ketua Pegawai Eksekutif amaxMALL telah memberi ucapan di National Conference on Entrepreneurship (NICE 2019) di Shah Alam Convention Centre yang telah dikelolakan oleh UiTM. Tajuk ucapan ini adalah bagaimana amaxMALL boleh membawa usahawan mikro, kecil dan sederhana tempatan ke pasaran yang lebih besar melalui hypermarket dan rangkaian farmasi tempatan.

  Read more »
 7. amaxMALL di Selamat Pagi Malaysia

  Datin Dr. Nik Sarina Hashim dan Cik Ainordiana telah dijemput oleh program Selamat Pagi Malaysia untuk bercakap mengenai amaxMALL dan kelebihan yang diberikan kepada usahawan tempatan melalui latihan dan pemasaran oleh amaxMALL.

  Read more »
 8. KARNIVAL KEUSAHAWANAN amaxMALL 2019

  Buat julung kalinya amaxMALL telah mengadakan Karnival Usahawan bertempat di Kg.Baru Air Panas Setapak. Karnival tersebut telah dirasmikan oleh Yang Berhormat Tuan Nik Nazmi, Ahli Parlimen Setiawangsa dan turut sama hadir  Datin Dr Nik Sarina Hashim, Ketua Pegawai Eksekutif amaxMALL.

  Karnival Usahawan amaxMALL ini adalah bertujuan untuk memperkenalkan program "Referral"' kepada orang ramai serta seluruh penduduk PPR Kg. Baru Air Panas, Setapak.

  Program ini diperkenalkan oleh pihak amaxMALL berdasarkan fakta bahawa terdapat pasaran yang besar dikalangan pembeli-pembeli luar sana untuk membeli secara terus dari penjual. Ia juga bertujuan membantu orang ramai untuk menjana pendapatan  sampingan dengan menjual produk-produk yang terdapat di amaxMALL.

  Seawal jam 8 pagi orang ramai terutamanya penduduk PPR Kg. Baru Air Panas telah berkumpul di perkarangan dataran.

  Acara pagi itu di meriahkan lagi dengan aktiviti senaman Zumba yang diketuai oleh penyanyi Aiman Samsul.

  Pelbagai acara menarik telah diadakan sepanjang karnival yang bermula dari pukul lapan pagi sehingga pukul empat petang itu.

  Pada hari itu, kami juga memperkenalkan produk-produk usahawan yang dipilih untuk menyertai program ini dengan membuka booth jualan antaranya Jus Munira, Asianic, Aiman Rezal, Ve’ladid, Mak Mah, Nori, Skinkare, Elzha Kek Lapis, Avia, Susu Ilham dan Chai Gold. Pelbagai aktiviti turut diadakan sebagai aktiviti sokongan kepada program tersebut seperti demo masakan, food sampling, demo kecantikan dan cabutan bertuah.

  Karnival sehari itu turut dimeriahkan dengan acara cabutan bertuah yang mana hadiah telah di taja oleh vendor- vendor yang terlibat.

  Turut memeriahkan lagi pada hari itu adalah acara perlawanan Futsal Persahabatan diantara FC Rangers Setiawangsa yang diketuai oleh YB Tuan Nik Nazmi dan terdapat juga pasukan Futsal PPR – KBAP FC dan Malaysian Artist Sports Club (MASC) yang menampilkan beberapa pelakon dan penyanyi terkenal seperti Fattah Amin, Syamel AF, Zahid AF, Syed Aiman, Yassin Senario, Mamak Putih, Fazrein Rafi dan Danny X Factor.

  Setelah beraksi di padang, acara diserikan lagi dengan “Meet & Greet Session” bersama peminat oleh artis- artis MASC. Rata- rata peminat juga mengambil kesempatan untuk membeli jersi serta mendapatkan tandatangan dari pasukan MASC.

  Antara yang menjadi tumpuan utama apabila Aiman Samsul naik ke pentas untuk menghiburkan pengunjung dengan menyumbangkan dua buah lagu rancak.

  Menjelang tengahari, Karnival Usahawan diteruskan lagi dengan taklimat untuk para Referral yang disampaikan oleh Ketua Jualan amaxMALL, Cik Ainordiana. Taklimat ini diberikan kepada mereka yang telah mendaftar terdahulu dan penekanan yang diberikan semasa taklimat adalah bagi mereka yang ingin menjana pendapatan sampingan.. Ia juga membuka peluang kepada semua golongan diluar sana untuk menceburi bidang penjualan tanpa sebarang modal. Melalui Karnival ini, peserta  akan dapat memulakan perniagaan mereka dengan lebih berkesan atau belajar cara bagaimana untuk memulakan perniagaan dengan betul.

  Seramai dua puluh lima orang peserta telah hadir bagi mendengar sesi taklimat pada hari itu. Melalui program ini, kami berharap peserta akan dapat meneroka peluang yang telah sedia ada.

  Read more »
 9. KEMPEN WATSONS #GETACTIVE ~ IOI CITY MALL

  Watsons kembali dengan kempen #GETACTIVE kali ini yang telah diadakan di pusat membeli belah IOI City Mall Putrajaya.

  amaxMALL sekali lagi telah diberi peluang untuk turut serta dalam menjayakan kempen ini.

  Rakan vendor kami seperti Norah Wax, Nu Skin, SkinKare, Norrich dan Herbacin juga telah bekerjasama untuk mempromosikan produk produk yang sedia ada dengan memberi diskaun yang menarik.

  Pelbagai aktiviti kecergasan dan program sampingan lain telah diadakan bagi mempromosikan kempen tersebut.

  Kempen yang berlangsung dari 2hb ke 6hb November 2018  ini telah mendapat sambutan yang amat menggalakan dari pengunjung. Produk produk amaxMALL turut mendapat sokongan dari orang ramai, dengan mengadakan promosi ini amaxMALL berharap Watsons akan dapat meneruskan lagi pada masa yang akan datang dengan skala yang lebih besar lagi.

  Festival ini merupakan salah satu inisiatif daripada kempen kesihatan Watsons untuk terus menyokong gaya hidup sihat dalam kehidupan harian.

  Jangan lupa layari www.amaxmall.com dan untuk produk kecantikan dari amaxMALL sila layari Watsons online store untuk produk kecantikan dan dapatkan lebih banyak diskaun terhebat !

  Read more »
 10. KEMPEN WATSONS #GETACTIVE ~ SETIA ALAM

  Cukup meriah suasana di Festival Watsons #GetActive 2018 yang telah diadakan di pekarangan Pusat Konvensyen Setia City, Shah Alam pada 27th October yang lalu.

  Seawal jam 6 pagi warga kerja amaxMALL telah pun berada di sana untuk  turut sama menyertai acara ini dengan membuka gerai untuk mempromosikan produk produk dari vendor kami seperti Makayla, Lovera, Skinkare dan Modgear.

  Tujuan amaxMALL menyertai acara ini ialah untuk mempromosikan amaxMALL serta produk produk kecantikan kami yang telah pun berada di atas talian membeli belah Watsons sekitar Oktober yang lalu.

  Program bermula 6 pagi hingga 11 malam itu turut menyediakan pelbagai aktiviti menarik antaranya penyediaan sajian sihat, tutorial mekap, dandanan rambut oleh pakar rambut serta aktiviti kecergasan sesuai dengan tema yang diadakan.

  Kempen Watsons #GETACTIVE ini bertujuan menggalakkan gaya hidup sihat rakyat Malaysia melalui latihan kecergasan yang menyeronokkan disamping mempromosikan Watsons sebagai tempat membeli-belah produk kesihatan dan kecantikan yang ideal.

  Read more »
Page