Events & Blogs

 1. amaxMALL di NICE 2019

  Datin Dr. Nik Sarina Hashim, Ketua Pegawai Eksekutif amaxMALL telah memberi ucapan di National Conference on Entrepreneurship (NICE 2019) di Shah Alam Convention Centre yang telah dikelolakan oleh UiTM. Tajuk ucapan ini adalah bagaimana amaxMALL boleh membawa usahawan mikro, kecil dan sederhana tempatan ke pasaran yang lebih besar melalui hypermarket dan rangkaian farmasi tempatan.

  Read more »
 2. amaxMALL di Selamat Pagi Malaysia

  Datin Dr. Nik Sarina Hashim dan Cik Ainordiana telah dijemput oleh program Selamat Pagi Malaysia untuk bercakap mengenai amaxMALL dan kelebihan yang diberikan kepada usahawan tempatan melalui latihan dan pemasaran oleh amaxMALL.

  Read more »
 3. Pelancaran bworks oleh amaxMALL

  Program bworks oleh amaxMALL telah dilancarkan secara rasminya pada 28 Julai 2019 di Port Dickson, Negeri Sembilan. Sebagai salah satu usaha amaxMALL untuk memantapkan perniagaan usahawan tempatan, program bworks membolehkan usahawan mempunyai laman web tersendiri dengan harga yang amat berpatutan di mana amaxMALL akan mengendalikan laman web usahawan dengan pakej-pakej yang bersesuaian dengan kehendak dan kemampuan usahawan. Program bworks ini telah dirasmikan oleh ahli parlimen Port Dickson, YB Dato’ Seri Anwar Ibrahim dan Menteri KPDNHEP YB Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail dengan kehadiran wakil-wakil daripada SME Corp, Credit Guarantee Corporation dan Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad serta pihak media.

  Read more »
 4. KARNIVAL KEUSAHAWANAN amaxMALL 2019

  Buat julung kalinya amaxMALL telah mengadakan Karnival Usahawan bertempat di Kg.Baru Air Panas Setapak. Karnival tersebut telah dirasmikan oleh Yang Berhormat Tuan Nik Nazmi, Ahli Parlimen Setiawangsa dan turut sama hadir  Datin Dr Nik Sarina Hashim, Ketua Pegawai Eksekutif amaxMALL.

  Karnival Usahawan amaxMALL ini adalah bertujuan untuk memperkenalkan program "Referral"' kepada orang ramai serta seluruh penduduk PPR Kg. Baru Air Panas, Setapak.

  Program ini diperkenalkan oleh pihak amaxMALL berdasarkan fakta bahawa terdapat pasaran yang besar dikalangan pembeli-pembeli luar sana untuk membeli secara terus dari penjual. Ia juga bertujuan membantu orang ramai untuk menjana pendapatan  sampingan dengan menjual produk-produk yang terdapat di amaxMALL.

  Seawal jam 8 pagi orang ramai terutamanya penduduk PPR Kg. Baru Air Panas telah berkumpul di perkarangan dataran.

  Acara pagi itu di meriahkan lagi dengan aktiviti senaman Zumba yang diketuai oleh penyanyi Aiman Samsul.

  Pelbagai acara menarik telah diadakan sepanjang karnival yang bermula dari pukul lapan pagi sehingga pukul empat petang itu.

  Pada hari itu, kami juga memperkenalkan produk-produk usahawan yang dipilih untuk menyertai program ini dengan membuka booth jualan antaranya Jus Munira, Asianic, Aiman Rezal, Ve’ladid, Mak Mah, Nori, Skinkare, Elzha Kek Lapis, Avia, Susu Ilham dan Chai Gold. Pelbagai aktiviti turut diadakan sebagai aktiviti sokongan kepada program tersebut seperti demo masakan, food sampling, demo kecantikan dan cabutan bertuah.

  Karnival sehari itu turut dimeriahkan dengan acara cabutan bertuah yang mana hadiah telah di taja oleh vendor- vendor yang terlibat.

  Turut memeriahkan lagi pada hari itu adalah acara perlawanan Futsal Persahabatan diantara FC Rangers Setiawangsa yang diketuai oleh YB Tuan Nik Nazmi dan terdapat juga pasukan Futsal PPR – KBAP FC dan Malaysian Artist Sports Club (MASC) yang menampilkan beberapa pelakon dan penyanyi terkenal seperti Fattah Amin, Syamel AF, Zahid AF, Syed Aiman, Yassin Senario, Mamak Putih, Fazrein Rafi dan Danny X Factor.

  Setelah beraksi di padang, acara diserikan lagi dengan “Meet & Greet Session” bersama peminat oleh artis- artis MASC. Rata- rata peminat juga mengambil kesempatan untuk membeli jersi serta mendapatkan tandatangan dari pasukan MASC.

  Antara yang menjadi tumpuan utama apabila Aiman Samsul naik ke pentas untuk menghiburkan pengunjung dengan menyumbangkan dua buah lagu rancak.

  Menjelang tengahari, Karnival Usahawan diteruskan lagi dengan taklimat untuk para Referral yang disampaikan oleh Ketua Jualan amaxMALL, Cik Ainordiana. Taklimat ini diberikan kepada mereka yang telah mendaftar terdahulu dan penekanan yang diberikan semasa taklimat adalah bagi mereka yang ingin menjana pendapatan sampingan.. Ia juga membuka peluang kepada semua golongan diluar sana untuk menceburi bidang penjualan tanpa sebarang modal. Melalui Karnival ini, peserta  akan dapat memulakan perniagaan mereka dengan lebih berkesan atau belajar cara bagaimana untuk memulakan perniagaan dengan betul.

  Seramai dua puluh lima orang peserta telah hadir bagi mendengar sesi taklimat pada hari itu. Melalui program ini, kami berharap peserta akan dapat meneroka peluang yang telah sedia ada.

  Read more »
 5. KEMPEN WATSONS #GETACTIVE ~ IOI CITY MALL

  Watsons kembali dengan kempen #GETACTIVE kali ini yang telah diadakan di pusat membeli belah IOI City Mall Putrajaya.

  amaxMALL sekali lagi telah diberi peluang untuk turut serta dalam menjayakan kempen ini.

  Rakan vendor kami seperti Norah Wax, Nu Skin, SkinKare, Norrich dan Herbacin juga telah bekerjasama untuk mempromosikan produk produk yang sedia ada dengan memberi diskaun yang menarik.

  Pelbagai aktiviti kecergasan dan program sampingan lain telah diadakan bagi mempromosikan kempen tersebut.

  Kempen yang berlangsung dari 2hb ke 6hb November 2018  ini telah mendapat sambutan yang amat menggalakan dari pengunjung. Produk produk amaxMALL turut mendapat sokongan dari orang ramai, dengan mengadakan promosi ini amaxMALL berharap Watsons akan dapat meneruskan lagi pada masa yang akan datang dengan skala yang lebih besar lagi.

  Festival ini merupakan salah satu inisiatif daripada kempen kesihatan Watsons untuk terus menyokong gaya hidup sihat dalam kehidupan harian.

  Jangan lupa layari www.amaxmall.com dan untuk produk kecantikan dari amaxMALL sila layari Watsons online store untuk produk kecantikan dan dapatkan lebih banyak diskaun terhebat !

  Read more »
 6. KEMPEN WATSONS #GETACTIVE ~ SETIA ALAM

  Cukup meriah suasana di Festival Watsons #GetActive 2018 yang telah diadakan di pekarangan Pusat Konvensyen Setia City, Shah Alam pada 27th October yang lalu.

  Seawal jam 6 pagi warga kerja amaxMALL telah pun berada di sana untuk  turut sama menyertai acara ini dengan membuka gerai untuk mempromosikan produk produk dari vendor kami seperti Makayla, Lovera, Skinkare dan Modgear.

  Tujuan amaxMALL menyertai acara ini ialah untuk mempromosikan amaxMALL serta produk produk kecantikan kami yang telah pun berada di atas talian membeli belah Watsons sekitar Oktober yang lalu.

  Program bermula 6 pagi hingga 11 malam itu turut menyediakan pelbagai aktiviti menarik antaranya penyediaan sajian sihat, tutorial mekap, dandanan rambut oleh pakar rambut serta aktiviti kecergasan sesuai dengan tema yang diadakan.

  Kempen Watsons #GETACTIVE ini bertujuan menggalakkan gaya hidup sihat rakyat Malaysia melalui latihan kecergasan yang menyeronokkan disamping mempromosikan Watsons sebagai tempat membeli-belah produk kesihatan dan kecantikan yang ideal.

  Read more »
 7. SACC MALL WEDDING FAIR 2018

  SACC Mall Wedding Fair yang telah diadakan pada 1 Oktober sehingga 18 Oktober 2018 di Atrium, SACC Mall telah berlangsung dengan meriahnya.

  Pelbagai aktiviti telah diadakan di pentas utama sempena SACC Mall Wedding Fair 2018 yang telah dibawakan oleh Jedan Collections & SACC Mall.

  amaxMALL turut sama menyertai acara ini dengan mempromosikan produk produk kecantikan dari beberapa vendor seperti ZV Beauty, Norah Wax, Skinkare, Norri dan Niqa Hijab Wash.

  Selain daripada pameran butik pengantin yang boleh di lawati, terdapat juga aktiviti menarik yang telah disediakan oleh pihak penganjur. Di antaranya, pertunjukan busana pengantin terkini, pertandingan seri pengantin, pertandingan solekan dari jurusolek pengantin, persembahan artis dan pelbagai lagi.

  Turut hadir pada majlis perasmian pada hari itu ialah Pn Masdiana Muhamad (Isteri kepada YB Amirudin Shari Menteri Besar Selangor dan Datin Dr Nik Sarina Hashim CEO amaxMALL yang telah menyampaikan hadiah untuk Kategori Solekan Terbaik.

  Read more »
 8. Halal Malaysia (Halfest) Giant 2018

  Halfest Giant 2018 yang telah diadakan pada 26hb September 2018 hingga 30hb September 2018 dianjurkan oleh pengendali pasar raya besar Giant, GCH Retail (Malaysia) Sdn Bhd bersama dengan Shapers Malaysia Sdn Bhd.

  Halfest Giant 2018 yang berlangsung di Pusat Pameran Mines (MIECC), Seri Kembangan itu telah mendapat sambutan yang amat menggalakan dari orang ramai.

  Ini merupakan tahun yang kedua amaxMALL menyertai acara Halfest 2018.

  Lebih menarik lagi, menerusi Halfest Giant 2018 ini, para pengunjung turut berpeluang mendapatkan pelbagai barangan dengan harga yang murah dan berpatutan dari booth amaxMALL. Seramai 20 vendor dari amaxMALL yang terlibat seperti Le Factor, Avia Co, Norah Wax, Skinkare, Lovera, My Lesung, Slim Mee, Miss Miss, Serunding Haji Wan, Elzha Kek Lapis, Hazel Pop Corn dan ramai lagi.

  Pada masa akan datang, amaxMALL berharap lebih ramai lagi vendor akan menyertai acara Halfest ini kerana secara tidak langsung ia dapat memperkenalkan produk produk mereka dengan lebih dekat lagi kepada para pengunjung.

  Read more »
 9. JUALAN HARI MERDEKA ~ amaxMALL POP UP STORE

  amaxMALL telah mengadakan jualan merdeka sempena menyambut Hari Kemerdekaan ke 61 pada 1hb September dan 2hb September 2018.

  Pelbagai tawaran menarik telah diadakan dan kami juga telah menjemput vendor vendor kami seperti Kak KM dan Abg Don atau dikenali ramai sebagai “Abang Gincu” untuk turun padang bagi memeriahkan lagi acara ini.

  Selain itu vendor vendor amaxMALL turut terlibat dengan mengadakan promosi bagi produk produk mereka iaitu Norrich, Auntie Hazel Popcorn, Precious Pop Corn, Herbacin, Gramps, Nur Asia dan ramai lagi.

  Orang ramai yang hadir turut mengambil peluang bergambar bersama Kak KM, rata rata mereka adalah peminat Kak KM yang sering mengikuti perkembangan beliau melalui media sosial.

  Jualan Merdeka ini akan dijadikan acara tahunan amaxMALL sebagai usaha untuk memberikan khidmat terus kepada pelanggan seterusnya ia memberi peluang vendor untuk mempromosikan produk mereka.

  Read more »
 10. Sidang Media - Malaysia Fashion & Business Mission to Sidang New York

  Pada 31hb Julai 2018, Peniagawati telah mengadakan Sidang Media Malaysia Fashion & Business Mission to New York.

  Buat julung kalinya amaxMALL telah menjadi penaja utama untuk "Malaysia Fashion & Business Mission to New York 2018" anjuran Peniagawati.

  Sidang media ini bertujuan untuk memaklumkan perkembangan terkini tentang penganjuran misi dagangan ini, sekaligus memperkenalkan barisan para pereka fesyen, rakan-rakan strategik dan para penaja.

  Peniagawati juga telah mendapat kerjasama daripada beberapa pihak termasuk Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE), Kementerian Pelancongan, Seni & Budaya Malaysia (MOTAC) dan Sarawak Tourism Board (STB) yang di dalam misi ini bagi membantu usahawan-usahawan dalam usaha untuk menerokai pasaran Amerika Syarikat.

  Acara kemuncak dalam misi ini adalah Malaysia Day - Couture Fashion Week New York (“CFWNY”) yang berlangsung di Crowne Plaza Hotel Times Square, New York City, Amerika Syarikat pada 7 September 2018 yang menampilkan beberapa pereka fesyen terkenal dari Malaysia seperti Fazura, Vie Shantie, Erma Fatima, Fiziwoo, Rizman Ruzaini, Datin Sharifah Shawati dan lain-lain.

  Read more »
Page