Carver's Homemade Nut Spread Smooth Peanut Butter

Carver's Homemade Nut Spread Smooth Peanut Butter

Mutiara Fig Fresh Fig Jam (100g)

Mutiara Fig Fresh Fig Jam (100g)

Ex Energy Raw Madu Kelulut (100ML)

Sebagai makanan tambahan,bahan masakan dan untuk kecantikkan dan kesihatan.

was MYR65.00 Special Price MYR45.00
In stock
SKU
54-338-000101

Click below for more products from:
31%

Penggunaan madu kelulut

1)      Makanan tambahan – minum satu sudu madu pada waktu pagi setelah bangun dari tidur dan 1 susu pada waktu malam sebelum tidur.

2)      Boleh diguna dalam masakan

3)      Boleh diguna dalam kecantikan dan kesihatan.

 

Tip Ini Penting!

√    Penyakit ini datang sebab adanya suhu panas dan sejuk. Bila kita sakit, majoriti suhu badan akan meningkat. Ketahanan badan pula menurun.

 

√    Macam mana nak tahu sama ada badan kita sedang panas atau sejuk. Check cuping telinga. Kalau cuping telinga sejuk bermakna badan kita tengah panas dan kalau cuping telinga panas, bermakna badan anda sejuk.

 

√    Sebab itu, campuran air dan madu pun kena betul. Untuk dapatkan madu yang panas, kena tuang air dulu dalam gelas baru letak madu. Manakala untuk dapatkan madu sejuk, letak madu dulu dalam gelas barulah tuang air.

 

Jika Badan Panas

Cara minum madu ->  madu dulu dalam gelas baru campur air = madu sejuk

 

Dan bila diminum dengan cara ini ia akan sejukkan badan.

 

Jika Badan Sejuk

Ini cara minum madu ->  tuang air dulu dalam gelas baru campur madu = madu panas

 

√    Selepas minum madu, jangan makan campuran ikan dengan susu. Elakkan makan ikan dengan daging. Ini yang dikatakan laut jangan bertemu darat. Tak bagus untuk perut.

 

√    1 sudu kecil madu kelulut bersamaan dengan 10 sudu kecil madu biasa. Ini kerana lebah kelulut itu kecil, ia boleh masuk sampai ke rongga bunga. Tapi hati-hati ketika membeli madu kelulut. Jangan cari yang berwarna susu kerana dibimbangi ada campuran buah laici yang masam.

 

√    Madu mentah ini boleh ‘boost’ energi seseorang. Jika mahu memandu jarak jauh katakan pukul 4 petang nak bergerak, jam 8 pagi dah kena minum.

 

√    Jangan letak madu di tempat yang akan mengubah molekul madu. Dalam peti ais misalnya.

 

√    Madu juga boleh jadi ubat mata yang mujarab. Campurkan dengan air hujan dan titiskan di mata. Nanti akan ada rasa pedih. Titikkan antara waktu selepas subuh dan sebelum dhuha. Kenapa ikut prinsip minum madu yang dinyatakan di atas untuk rawatan di bahagian kepala.

Write Your Own Review
You're reviewing:Ex Energy Raw Madu Kelulut (100ML)
Your Rating